Boom Bernhardlaan wordt a.s. maandag verplaatst naar gemeenteplein

Aanstaande maandagochtend 16 oktober wordt een boom van de Bernhardlaan naar het gemeenteplein vervoerd. In verband met de nieuwe bushalte op de Bernhardlaan, ter hoogte van het nieuwe appartementencomplex, moet de boom daar weg.

Met verkeersregelaars wordt het verkeer tijdens dit transport tijdelijk stil gelegd op de Bernhardlaan tussen de rotonde ter hoogte van de Graaf Willemlaan en kruising met de Pierebaan. Zodra het transport de kruising met de Pierebaan gepasseerd heeft, wordt de rijbaan Bernardlaan weer vrijgegeven. Het verkeer op de Pierebaan wordt vervolgens met verkeersregelaars stil gelegd tot de boom het parkeerterrein heeft bereikt. De bus wordt tijdens de afsluiting omgeleid over de Houtrib-Cornelis Dirkszoonlaan en stopt niet bij de halte Swaensborch.

Gemotoriseerd verkeer zal moeten wachten tot het transport voorbij is. Voetgangers en fietsers ondervinden geen of minimale hinder van de verplaatsing. Nood- en hulpdiensten kunnen langs het transport. Het transport wordt stilgezet als er nood- en hulpdiensten langs het transport moeten.