Boodschap burgemeester na 100 dagen

Burgemeester Marian van der Weele

Beste inwoner van gemeente Waterland,

Op 11 maart 2021 ben ik geïnstalleerd als uw burgemeester in de gemeente Waterland. De afgelopen 100 dagen waren heel enerverend. Het eerste hoogtepunt; de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart. Dat was een mooie gelegenheid om al met veel mensen én onze prachtige kernen kennis te maken. De ontmoeting met inwoners en medewerkers in de organisatie was vanwege de Coronamaatregelen beperkt. Dat was natuurlijk jammer maar door het 1 op 1 contact zijn de gesprekken meer persoonlijk en verdiepend. Ik heb genoten van het feliciteren van het 60 jarig bruidspaar, van de nieuwe Nederlanders, vol met plannen, tijdens de naturalisatieceremonies, de Koninklijke Lintjesregen, meevaren op de Bruine Vloot en de ontmoetingen op straat. Sommige inwoners zullen mij misschien kennen van de interviews met onze lokale Omroep Pim of hebben berichten van mij gezien in de krant. Het geweldsincident in Broek in Waterland was enorm indrukwekkend om mee te maken en kende twee kanten; enerzijds was het verschrikkelijk voor de inwoners om zoveel geweld in de straat mee te maken, maar anderzijds hebben we allemaal kunnen zien hoe daadkrachtig, snel en moedig de politie heeft gehandeld. 

Vanaf oktober kunt u mij ook tegen kunnen komen tijdens het wandelen, boodschappen doen of misschien wel op het terras. Vanaf oktober verhuis ik naar Monnickendam en hoop ik zo de samenleving nog beter te leren kennen en met jullie te praten over het leven van alle dag.  Dat ik mij zo welkom voel in deze gemeente, komt helemaal door u, en daarvoor wil ik u bedanken.

Wat ik in deze korte periode ook voel, is dat de inwoners van gemeente Waterland vooral ook heel erg trots zijn op de gemeente waarin zij wonen. Met diverse wandelingen die ik heb gedaan met de  raadsleden viel mij op dat ik iedere keer een stukje Waterland te zien kreeg, waar ik het bestaan nog niet van kende. Ik kan mij voorstellen dat ook u een bijzondere plek kent, en dat u deze misschien met trots met mij zou willen delen. U kunt dit mailen naar communicatie@waterland.nl. De mooiste plekken worden wekelijks via onze communicatiekanalen met de rest van Waterland gedeeld. De plek die ik het meest bijzonder vind, bezoek ik graag samen met de inzender hiervan! 

Met warme groet, 

Marian van der Weele

Burgemeester gemeente Waterland