Bericht van burgemeester Heldoorn aan de inwoners van Waterland

Bord dijk Marken

Burgemeester Sicko Heldoorn

Beste bewoners van Waterland,

De eerste twee mooie dagen van het lange paasweekend liggen achter ons en gelukkig kan ik constateren dat het redelijk goed is gegaan, bijna nergens is het langdurig te druk geweest.

Bedankt bewoners van Waterland dat jullie je over het algemeen goed aan de voorschriften houden. Bedankt handhavers, verkeersregelaars en politie dat jullie ervoor zorgen dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. We moesten wel constateren dat er nog steeds af en toe te grote groepen wielrenners door onze kernen fietsten en ook sommige motorrijders lieten zich niet tegenhouden door de verbodsborden en verkeersregelaars. Let op! Tijdens de paasdagen waarschuwen we niet meer, maar gaan we echt boetes uitdelen. Laten we ons toch allemaal aan de richtlijnen houden.

Onze maatregelen; zoals het afsluiten van Marken voor gemotoriseerd verkeer en het afsluiten van sommige toegangswegen van Waterland voor motoren hebben het gewenste effect. Op Marken is het duidelijk veel rustiger dan in een ander zonnig paasweekend. In navolging van onze omliggende watersportgemeenten hebben we vrijdagmiddag ook de botentrailerhelling in Monnickendam afgesloten. Ga niet op pad en spreek niet af in groepen. Ongezellig maar noodzakelijk.

Natuurlijk begrijp ik heel goed dat u van het mooie weer wil genieten, dat wil ik ook, maar ik vraag u: doe dat vooral thuis. Ga alleen naar buiten als het nodig is, en als u de deur uit gaat vraag ik u met klem om afstand te houden en daarin ook rekening met elkaar te houden. Houd 1,5 meter afstand, waar u ook bent. Of u nu wandelaar bent, fietser of bootcamper. Voor iedereen geldt: voorkom dat je drukte veroorzaakt door met veel op kleine wegen te zijn. Hou vol en hou afstand.

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Fijne paasdagen allemaal.

Pasen Waterland