Nieuws over de veranderingen in de afvalinzameling

Op deze pagina leest u al onze nieuwsberichten die met de veranderingen in de afvalinzameling te maken hebben. Deze nieuwsberichten kunt u niet alleen hier volgen, maar ook via Facebook, Twitter en op donderdag op de  gemeentepagina in Ons Streekblad.

(5 april) Aanbieden van afval

Graag zetten wij voor u op een rijtje wat de beste manier is voor het aanbieden van afval. Qua tijdstip vragen wij u om uw afval op de avond voor de reguliere afvalinzameldag (na zonsondergang) aan te bieden. Wilt u de zakken of mini-containers dan zodanig neerzetten dat er geen overlast ontstaat voor uw buren en/of weggebruikers? Afval dat verkeerd of te vroeg wordt aangeboden, kan tot ergernis van omwonenden leiden. Bovendien ontstaat er risico op ongedierte en mogelijke vervuiling van de openbare ruimte. Gebruikt u mini-containers? Neemt u deze dan zo snel mogelijk na het legen weer terug. Op deze manier houden we met elkaar de omgeving mooi en schoon!

(29 maart) Afvalkalender

Met ingang van 1 april 2018 vindt u - in viervoud - op onze website de afvalkalender voor de rest van het jaar 2018. Voor de duidelijkheid hebben wij de 4 wijken waarin Waterland voor wat betreft de afvalinzameling is ingedeeld per afvalkalender weergegeven. Kijkt u dus goed in welke wijk u woont en print de afvalkalender van uw wijk uit of meldt u aan bij mijnafvalwijzer.nl. De wijken zijn:

  • wijk Historische kernen Monnickendam, Marken en Dorpsstraat Watergang.
  • wijk 1: Monnickendam (behalve Kloosterdijk en Overleek)
  • wijk 2: Marken, Broekermeerdijk, Uitdam, Zuiderwoude, Broek in Waterland.
  • wijk 3: Watergang (behalve Dorpsstraat), Ilpendam, Purmer, Katwoude, Kloosterdijk, Overleek

De vier afvalkalenders zijn in de onderstaande pdf bestanden te vinden.

(1 februari) Afval- en afvalscheidingswijzer

Wilt u precies weten wanneer welk afval bij u wordt opgehaald? Gebruikt u dan de afvalwijzerapp www.mijnafvalwijzer.nl. De app werkt simpel en snel. Door uw postcode en huisnummer in te vullen en via instellingen uw voorkeur aan te geven, kunt u snel de inzameldata van uw adres opvragen. U kunt via de app ook tijdig een signaal ontvangen zodat u nooit meer een inzameldag hoeft te missen. De app is door alle inwoners van Waterland te gebruiken. Heeft u vragen omtrent de afvalinzameling? Neemt u dan contact op met Remondis, telefoonnummer (0299) 407 671.

Twijfelt u of iets bij het rest-, gft- of de PMD-afval moet? Op www.afvalscheidingswijzer.nl vindt u met de zoekfunctie welk afval in welke bak hoort. Naast het raadplegen van de website is het ook mogelijk om de gratis Afvalscheidingswijzer app te downloaden voor op uw smartphone.