Broek in Waterland

Broek in Waterland

Broek in Waterland met (per 01-05-2017) 2641 inwoners is een pittoresk dorp dat vlak boven Amsterdam ligt. Omringd door weilanden en water biedt het de nodige rust als tegenpool van Amsterdam. In tegenstelling tot wat u misschien op het eerste gezicht zou verwachten, is Broek in Waterland aanvankelijk geen boerendorp maar een schippersdorp.
Maar dit betekent natuurlijk niet dat er in Broek in Waterland niks te doen is. U kunt er fietsen, kanoën, een bezoekje brengen aan verschillende monumenten, lekker uit eten of gewoon een wandeling maken door het beschermde dorpsgezicht.  Dat veel mensen geïnspireerd raken door de pittoreske uitstraling van Broek in Waterland blijkt uit het feit dat een relatief groot aantal kunstenaars die zich de afgelopen jaren in Broek in Waterland hebben gevestigd en galerieën hebben geopend.
Nog steeds kunt u genieten van de schoonheid van het dorp met zijn beeldbepalende panden en de gerestaureerde kerk. De Broeker Kerk is van half mei tot eind september opengesteld voor bezoekers. Ook is er in de kerk veel praktische informatie over het dorp en de gemeente Waterland te verkrijgen. De vereniging Oud Broek in Waterland vertelt u graag meer vertellen over de historie van deze Waterlandse kern. U bereikt hen via telefoonnummer (020) 403 83 03 of via de website www.oudbroek.nl.