Kinderopvang en het Coronavirus

Digitaal loket (nood)opvang kinderen 

Doelgroep Dagopvang Buitenschoolse opvang (BSO) Avond- en weekendopvang  Nacht- en weekendopvang
Kind 0-4 jaar SKW
Mini’s kinderdagpaleis
SKW
Sportify
Partou Landsmeer Partou Landsmeer
Kind 4-12 jaar Eigen school SKW
Sportify
Partou Landsmeer Partou Landsmeer


    

(Nood)opvang voor kinderen waarvan één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep


In de gemeente Waterland wordt er alles aan gedaan om opvang in te richten voor kinderen waarvan één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep. Zowel scholen als kinderopvangorganisaties werken hierbij samen om een passend aanbod geregeld te krijgen. Op deze plek vindt u waar u moet zijn.

 

Dagopvang kinderen 0-4 jaar 

Gaat uw  kind nog niet naar school en maakt u normaal gebruik van dagopvang bij een kinderdagverblijf? Neem contact op met uw eigen kinderdagverblijf. Indien zij gesloten zijn, kunnen zij u doorverwijzen naar een andere kinderdagopvang. De kinderopvangorganisaties hebben contact met elkaar en weten waar plek is. 
Gaat uw kind normaal niet naar een kinderdagverblijf, maar is dat nu wel nodig? Neem dan contact op met:

  • SKW (contact voor plaatsing: 0299 654878)
  • Mini’s kinderdagpaleis (contact: 0299 397259 / 06 48105437)
  • In Ilpendam De Tinteltuin (contact: 020-4360300)


Dagopvang kinderen 4-12 jaar

Voor dagopvang kunt u contact opnemen met de school van uw kind. Het kan zijn dat de school van uw kind u doorverwijst naar een andere school omdat de opvang centraal geregeld wordt. 
 

PDFAanvraagformulier noodopvang cruciale beroepsgroepen kinderopvangorganisaties.pdf


Buitenschoolse opvang

In de gemeente verzorgen verschillende organisaties buitenschoolse opvang en zij blijven dit doen. 

  • SKW (contact voor plaatsing: 0299 654878)
  • Sportify (contact: 088 2011600)
  • In Ilpendam De Tinteltuin (contact: 020-4360300)

Avond-, nacht- en weekendopvang

Voor ouders met een cruciaal beroep heeft de gemeente samen met gemeente Landsmeer avond-, weekend- en nachtopvang geregeld bij Partou Landsmeer. Ook voor ouders met een cruciaal beroep, die normaal geen gebruik maken van gewone kinderopvang, is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de gemeente via martina.faber@waterland.nl of charlotte.kruidenberg@waterland.nl. Zij kunnen u verder helpen met de aanmelding die loopt via gemeente Landsmeer. Ook kunt contact opnemen met het KCC van de gemeente: 0299 658 585.

FAQ

Valt mijn beroep onder de cruciale beroepsgroep?
Via de site van de overheid kunt u kijken of uw werk valt onder een cruciale beroepsgroep. Cruciale beroepsgroepen voor COVID-19


Mijn kind gaat niet naar school en is ook niet aangemeld bij een kinderdagverblijf, maar ik/ mijn partner werk(t) wel in een cruciale functie. Waar kan ik terecht?
Als uw kind nog niet schoolgaand is en u normaal gebruik maakt van bijvoorbeeld grootouders die oppassen, dan kunt u contact opnemen met SKW of Mini’s kinderdagpaleis. Deze opvang is zonder extra kosten voor ouders. 


Ik werk in een cruciale beroepsgroep waardoor mijn kind naar de kinderopvang blijft gaan. Moet ik daar kosten voor maken?
Nee, hieraan zijn geen extra kosten verbonden. U hoeft geen (nieuwe) aanvraag te doen of wijzigingen door te geven (omdat u nu bijv. extra uren afneemt). Indien u al kinderopvangtoeslag ontving, hoeft u niets te wijzigen. Wij vragen u uw normale factuur te blijven betalen. Daar komen bij gebruik van kinderopvang omdat u in een cruciaal beroep werkt geen extra kosten bij. 

Mijn kind wordt op een andere locatie opgevangen dan normaal, hoe gaat dit precies? 
Mocht uw kind op een andere locatie opgevangen worden dan normaal, dan zal de kinderopvangorganisatie dit met u communiceren. De organisaties streven ernaar om dit zoveel mogelijk binnen dezelfde plaats te doen. Om de medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten en tegelijkertijd de rust te bieden waar nodig, kunnen organisaties zich genoodzaakt zien deze maatregelen te nemen. Wij vragen u om de kinderen naar de gecommuniceerde locatie te brengen. Mocht dit niet lukken, neem dat contact op met uw kinderopvangorganisatie

Voor overige vragen over kinderopvang verwijzen wij u graag door naar de website van de Rijksoverheid.