Economische zaken

Hier vindt u alle economische zaken gerelateerde berichten.

 

 

Ben je woonachtig in de gemeente Waterland en denk je na over het starten van een eigen onderneming? Als gemeente helpen wij jou graag op weg


Via ons Startersloket kan jij je optimaal voorbereiden op de start van een eigen onderneming. Het Startersloket biedt oriënteerde en startende ondernemers een online platform met veel praktische informatie, zoals een uitgebreid stappenplan, handige (reken)tools, kennisartikelen, blogs en ondernemersnieuws. Ook kan je online trainingen volgen om meer te leren over het starten als ondernemer. Toch nog vragen? Neem dan per chat, mail of telefoon contact op met een ervaren ondernemersadviseurs van het Startersloket. Een goede start is het halve werk! 

Meer weten? Ga naar Startersloket Waterland

Datum Online training
16-01-2023 Sterk starten met je eigen bedrijf
13-02-2023 Ondernemen en belastingen
13-03-2023 Schrijf in 7 stappen een ondernemingsplan
27-03-2023 Juridische zaken voor (startende) ondernemers

 

 

 

Ondernemersklankbord biedt gratis hulp 

In dit coronatijdperk hebben ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf het vaak heel moeilijk. Regelmatig kloppen ze bij hulpinstanties aan voor advies over ondersteuningsregelingen, maar ook hebben ze vragen over productontwikkeling, bankzaken of marketing. Vragen waarop de gemeente ook niet zomaar een antwoord heeft.
Welllicht kunnen de adviseurs van Ondernemersklankbord u helpen. Zij hebben hun sporen verdiend als ondernemer of specialist in het bedrijfsleven en fungeren met hun kennis en ervaring als klankbord en sparringpartner. De regio Noordwest-Holland heeft circa 12 adviseurs voor u beschikbaar. Zij stellen hun expertise nu ook beschikbaar in de regio Zaanstreek-Waterland.
Ondernemersklankbord is een stichting zonder winstoogmerk. Zij worden financieel ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en de Kamer van Koophandel. Daardoor is het mogelijk om, in deze moeilijke coronatijd, hun diensten aan MKB-ondernemers  gedurende een traject van zes maanden gratis aan te bieden. Dus ook aan die van de gemeente Waterland.
U kunt daarvoor terecht op www.ondernemersklankbord.nl

Ondernemersklankbord

 

Nieuwe voorzitter VOWA

Per 1 januari is Thierry van der Weide de nieuwe voorzitter van de Vereniging Ondernemend Waterland (VOWA), de koepel die sinds 15 jaar de sociaal-economische belangen van het bedrijfsleven in onze regio behartigt.

Hij volgt hiermee Piet Hein Debets op na bijna 10 jaar voorzitterschap. Wij danken Piet Hein voor zijn enorme inzet en feliciteren Thierry van harte met deze benoeming.

In contact komen met Thierry? Mail naar thierry@vowa.nl of bel (06) 12875745.

Thierry Vowa