Economische zaken

Hier vindt u alle economische zaken gerelateerde berichten.

Nieuws

startersloket

Gemeente Waterland zet zich in voor startende ondernemer

De gemeente Waterland en Stichting Startersloket hebben de handen ineengeslagen om de (startende) ondernemer beter te ondersteunen met een online Startersloket. 

De (startende) ondernemers komen via het startersloket op een platform waar zij (hulp)vragen kunnen stellen zoals: Wat komt er op mij af als ik een bedrijf start? Hoe schrijf ik een ondernemingsplan? En met welke belastingen krijg ik te maken? Daarnaast vind je op dit platform tevens relevante informatie m.b.t. alle coronaregelingen. 
Wethouder Marieke van Dijk: “Bij ons Startersloket ontvang je onafhankelijk advies omdat we graag tijd en energie steken in onze startende ondernemers om ook in de toekomst de bedrijvigheid en bedrijfsdynamiek in de gemeente te waarborgen.”

Dit is hét startpunt voor iedereen die overweegt om voor zichzelf te beginnen. Zo kan je deelnemen aan leerzame webinars en vind je op het Startersloket vele nuttige kennisartikelen. Ook staan ervaren ondernemersadviseurs van Stichting Startersloket voor je klaar om ondernemersvragen te beantwoorden. 

Agenda gratis online Webinars:

Week Datum  Webinar
09 04-mrt Belastingen en administratie
11 15-mrt Succesvol Online
16 19-apr Juridische zaken
19 10-mei Belastingen en administratie
24 14-jun Start een eigen bedrijf
27 05-jul Ondernemingsplan
35 30-aug Financieel plan
38 20-sep Belastingen en administratie
44 01-nov Ondernemingsplan
47 22-nov Juridische zaken
50 13-dec Start een eigen bedrijf
     
    Nog 3 webinars in te plannen gekoppeld aan actualiteit 

Nieuwsgierig? Kijk snel op: https://waterland.startersloket.nl/

 

Ondernemersklankbord biedt gratis hulp 

In dit coronatijdperk hebben ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf het vaak heel moeilijk. Regelmatig kloppen ze bij hulpinstanties aan voor advies over ondersteuningsregelingen, maar ook hebben ze vragen over productontwikkeling, bankzaken of marketing. Vragen waarop de gemeente ook niet zomaar een antwoord heeft.
Welllicht kunnen de adviseurs van Ondernemersklankbord u helpen. Zij hebben hun sporen verdiend als ondernemer of specialist in het bedrijfsleven en fungeren met hun kennis en ervaring als klankbord en sparringpartner. De regio Noordwest-Holland heeft circa 12 adviseurs voor u beschikbaar. Zij stellen hun expertise nu ook beschikbaar in de regio Zaanstreek-Waterland.
Ondernemersklankbord is een stichting zonder winstoogmerk. Zij worden financieel ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en de Kamer van Koophandel. Daardoor is het mogelijk om, in deze moeilijke coronatijd, hun diensten aan MKB-ondernemers  gedurende een traject van zes maanden gratis aan te bieden. Dus ook aan die van de gemeente Waterland.
U kunt daarvoor terecht op www.ondernemersklankbord.nl

Ondernemersklankbord

 

Nieuwe voorzitter VOWA

Per 1 januari is Thierry van der Weide de nieuwe voorzitter van de Vereniging Ondernemend Waterland (VOWA), de koepel die sinds 15 jaar de sociaal-economische belangen van het bedrijfsleven in onze regio behartigt.

Hij volgt hiermee Piet Hein Debets op na bijna 10 jaar voorzitterschap. Wij danken Piet Hein voor zijn enorme inzet en feliciteren Thierry van harte met deze benoeming.

In contact komen met Thierry? Mail naar thierry@vowa.nl of bel (06) 12875745.

Thierry Vowa