Economische zaken

Hier vindt u alle economische zaken gerelateerde berichten.

Nieuws

17 april 2019: Oproep aan ondernemers in binnenstad van Monnickendam

In februari heeft Floris de Munk een bericht verstuurd over de afstudeeropdracht die hij uitvoert bij de gemeente Waterland over de stadslogistiek in de binnenstad van Monnickendam. Om ervoor te zorgen dat de doorstroming verbeterd en de overlast van (te) zwaar verkeer in de toekomst verminderd, dient eerst de huidige zware vervoersstromen inzichtelijk gemaakt te worden om daar vervolgens aanbevelingen over te geven. Het inzichtelijk maken van de zware verkeersstromen gebeurt mede door verkeersmetingen en de opgestelde enquête zwaar verkeer ondernemingen. Met name twee type zwaar verkeer is de gemeente Waterland zeer geïnteresseerd in. De bevoorrading en afvalinzameling van ondernemingen.

Om de bevoorrading en afvalinzameling reëel in beeld te krijgen voeren wij momenteel verkeerstellingen uit en vragen wij ondernemingen om de enquête in te vullen. Dit duurt hooguit 10 minuten. De enquête is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel gaat over de bevoorrading van een onderneming en het tweede deel gaat over de afvalinzameling. De vragen zijn zo opgesteld dat duidelijk wordt, hoe de beleving is van zwaar verkeer in de binnenstad en wat naar de mening van een onderneming verbeterd kan worden.

Wij garanderen, dat alle antwoorden volledig anoniem worden verwerkt en de resultaten van de enquête vertrouwelijk worden behandeld.

De enquête kan worden ingevuld tot 30 april 2019 via www.waterland.nl/zwaarverkeer.

Mocht u nog vragen hebben, dan u deze stellen door een e-mail te sturen aan:  verkeer@waterland.nl of door te bellen naar (0299) 658 585.

Hartelijk dank voor uw tijd en alvast bedankt.

12 maart 2019: Vervoersregio start reizigersenquête

De Vervoersregio heeft een reizigersenquête gestart om te inventariseren hoe de reizigers van de regio denken over het openbaar vervoer in de regio Zaanstreek-Waterland. De uitkomst van deze enquête wordt meegenomen bij het opstellen van een programma van eisen voor de aanbesteding van het recht op openbaar vervoer in onze regio. Het is van belang dat ook ondernemers hun stem laten horen. Vult u daarom de enquête in op www.wijnemenjemee.nl.

Bijeenkomsten

Datum

Bijeenkomst

Locatie

Dinsdag 17 september 2019 (19.30 uur tot 22.30 uur) Netwerkbijeenkomst ZZP-café gemeente Waterland Landwater Events, Galgeriet 5 in Monnickendam

Bedrijfsbezoeken

De komende tijd leggen de wethouder economische zaken Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen bedrijfsbezoeken af. Zij willen graag inzicht krijgen in de diversiteit aan ondernemingen in de gemeente Waterland, zoals agrarische en toeristische bedrijven maar ook de zakelijke dienstverlening, detailhandel en ZZP’ers. Tijdens deze bedrijfsbezoeken worden naast een kennismaking en rondleiding door uw bedrijf nog een aantal zaken besproken, zoals bedrijfsvoering, duurzaamheid, contact met de gemeente, maatschappelijk verantwoord ondernemen. De bezoeken duren maximaal 90 minuten en vinden in een ontspannen sfeer plaats. Wilt u ook dat wij langskomen? Neem dan contact met de bedrijfsfunctionaris op.

Werkbezoek aan Anne & Co in Ilpendam

 

Bedrijfsbezoek aan firma Bromet en dochters in Ilpendam

 

Wethouder bezoekt sportschool Fit Studio in Monnickendam

 

Colleges Waterland en Purmerend bezoeken werf Hakvoort in Amsterdam

 

Wethouder feliciteert Eterij Bob & Co met hun 5-jarig jubileum

Wethouder Bas ten Have van economische zaken heeft zaterdag 2 februari j.l. een verrassingsbezoek gebracht aan Eterij Bob & Co aan de Haven in Monnickendam.
Bob Buur en Coby Zandvliet vieren dat hun Eterij alweer 5 jaar bestaat en het interieur is vernieuwd. Het hele weekend zijn er verschillende feestelijk activiteiten gehouden.

Werkbezoek aan Carabas goudsmeden

Op 4 oktober 2018 hebben wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen een werkbezoek gebracht aan Ronald Carabas, goudsmid. Samen met zijn vrouw Esther de Boer heeft hij sinds anderhalf jaar een winkel/atelier aan het Zuideinde in Monnickendam. Naast reparaties en restauraties, ontwerpt hij ook sierraden. Ook heeft hij een kleine collectie aan sierraden in de winkel staan.
Ronald is blij dat hij de stap naar een eigen bedrijfsruimte aan het Zuideinde heeft gezet. Niet alleen inwoners van Waterland en omliggende gemeenten weten hem te vinden, ook toeristen lopen nu makkelijk binnen.
Meer info kunt u vinden op www.carabasgoudsmeden.nl

Werkbezoek aan Gezustersj

Op 27 september 2018 hebben wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen een werkbezoek gebracht aan Gezustersj,  kids & ladies fashion van Scarlet en Kristie Janssen. Na korte tijd gezeten te hebben tegenover de Speeltoren, zijn zij nu al bijna een jaar te vinden op het Zuideinde in Monnickendam. De winkel met kinder en dameskleding en baby-artikelen in het middensegment is een mooie aanvulling op het winkelbestand in Monnickendam. Ook te vinden op  www.gezustersj.nl

Werkbezoek aan Zuid Delicatessen

Op 27 september 2018 hebben wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen een werkbezoek gebracht aan Zuid Delicatessen op het Zuideinde in Monnickendam. Eigenaresse Iris Hoek zwaait sinds kort de scepter over deze mooie zaak met Hollandse en buitenlandse kazen, gedroogde worsten, wijnen, noten en diverse Spaanse hamsoorten. Ook te vinden op www.zuiddelicatessen.nl

Zorgboerderij De Eilandstal

Op 5 september is er een bedrijfsbezoek gebracht aan de Zorgboerderij De Eilandstal van Piet en Linda Ebbelaar in Broek in Waterland. Op deze zorgboerderij vinden zorgvragers van Landzijde Amsterdam dagelijks een prettige dagbesteding op de boerderij, in de moestuin en bij de diverse dieren. De professionele en liefdevolle opvang van deze cliënten met een beperking is indrukwekkend. Voor meer informatie www.eilandstal.nl

Evenboer Landbouwmechanisatie

Op 5 september is er een bedrijfsbezoek gebracht aan de smederij en constructiewerkplaats van het Landbouwmechanisatiebedrijf Evenboer in Broek in Waterland. Na hun verhuizing is een prachtig bedrijf neergezet aan de Middenweg. De bedrijfsvoering is op dit moment in handen van Peter en Edwin Evenboer. Met een vaste ploeg van medewerkers zorgen zij o.a. dat de steeds meer digitale landbouwapparatuur aan het werk blijft. In de smederij worden imposante bouwwerken gemaakt, o.a. bruggen voor de gemeente Amsterdam. De jobcoach zal hen binnenkort een bezoek brengen om te praten over de inzet van Waterlandse inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor meer informatie www.evenboer.nl

Boerderij Pronk

Wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen hebben op 5 september een bezoek gebracht aan de boerderij van Wim en Frieda Pronk in Broek in Waterland. Deze immense boerderij met 350 koeien is één van de grootste in de gemeente Waterland. In hun melkcarrousel kunnen zij in beperkte tijd hun koeien melken. Een groot probleem voor hun bedrijfsvoering is de beperkte internetverbinding. Ook vragen zij aandacht voor de verkeersveiligheid in de agrarische gebieden. Frieda is lid van het bestuur van de LTO groot Waterland.

Opening pin en toiletgebouw parkeerplaats Marken

Op 6 september 2018 is het nieuwe toiletgebouw bij de parkeerplaats Marken geopend. Het pand is volledig energieneutraal en er is veel aandacht besteed aan het interieur.
In dit gebouw is ook een pin-automaat aanwezig. Rabobank Nederland heeft de geldautomaat geleverd en zorgt voor het beheer van deze voorziening. Inmiddels weten zowel bewoners als de vele  bezoekers hun weg naar de geldautomaat goed te vinden.

ZomerOndernemer regio Landelijk Zaanstreek-Waterland

Op 30 augustus 2018 hebben de deelnemers aan de ZomerOndernemer regio Landelijk Zaanstreek-Waterland hun bedrijfsplannen gepresenteerd. In een prettige en veilige omgeving hebben de deelnemers hieraan samen gewerkt.
Dennis Willms uit Monnickendam heeft deze kick-out gewonnen en zal deelnemen aan de landelijke finale. Wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen waren lid van de jury. Zij zijn verheugd dat een Waterlandse deelnemer de winnaar is van deze eerste editie van ZomerOndernemer regio LZW

Bedrijfsbezoek met Ondernemersvereniging bij De Bierderij

Op 6 september 2018 zijn de wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen aanwezig geweest bij het bedrijfsbezoek aan de Bierderij op het Galgeriet in Monnickendam.
Naast een korte betoog van de voorzitter was er gelegenheid voor een rondleiding op de Boerderij. Ook heeft Wim Slot, Waterlandse ondernemer van het jaar 2017, zijn destijds ontvangen cheque ter beschikking gesteld aan de stichting Vaarwens. De firma Huiberts uit Katwoude heeft hiervoor nog een extra duit in het zakje gedaan.

De wethouder heeft zich geïntroduceerd bij de leden van de Ondernemersvereniging. Aan iedereen werd input gevraagd voor de te actualiseren Economische Agenda van de gemeente Waterland. Dit zal verder worden uitgewerkt in de komende maanden.