Economische zaken

Hier vindt u alle economische zaken gerelateerde berichten.

Nieuws

Provinciale subsidie voor mkb-innovatie

Vanaf 11 juni kunnen Noord-Hollandse ondernemers subsidie aanvragen voor onderzoek dat bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzamere producten, productieprocessen of diensten. De provincie Noord-Holland stelt hiervoor ruim € 4 miljoen beschikbaar en sluit daarmee aan bij de Uitvoeringsregeling voor MKB Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT) van het Rijk. Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond: "Een innovatief mkb is een belangrijke voorwaarde voor welvaart en welzijn in Noord-Holland. Innovatief blijven vergt grote en vaak onzekere investeringen van ondernemers, met name in onderzoek en ontwikkeling. Met deze regeling dragen wij daar als provinciale overheid aan bij."

Subsidie aanvragen voor MIT

Samenwerkingsverbanden van 2 of meer mkb-bedrijven kunnen tussen 11 juni en 11 september 2019 subsidie aanvragen voor R&D-samenwerkingsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 350.000). In ieder geval een van de bedrijven in het samenwerkingsverband moet in Noord-Holland gevestigd zijn. De subsidie is bedoeld voor industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling gericht op de realisatie van duurzamere producten, productieprocessen of diensten.

Innovatief mkb

De provincie Noord-Holland heeft in de afgelopen coalitieperiode € 18 miljoen geïnvesteerd in een duurzaam en innovatief midden- en kleinbedrijf. Om meer innovaties binnen het mkb te stimuleren helpt de provincie bij het wegnemen van (financiële) knelpunten in alle fases, van de ontwikkeling van een goed idee tot een werkend prototype. Ondernemers kunnen een beroep doen op de MIT-regeling, GO-NH!, PIM en het Innovatiefonds Noord-Holland.

Bijeenkomsten

Datum

Bijeenkomst

Locatie

Dinsdag 17 september 2019 (19.30 uur tot 22.30 uur)

Netwerkbijeenkomst ZZP-café gemeente Waterland

PDFSave the date ZZP event.pdf

Landwater Events, Galgeriet 5 in Monnickendam

Bedrijfsbezoeken

De komende tijd leggen de wethouder economische zaken Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen bedrijfsbezoeken af. Zij willen graag inzicht krijgen in de diversiteit aan ondernemingen in de gemeente Waterland, zoals agrarische en toeristische bedrijven maar ook de zakelijke dienstverlening, detailhandel en ZZP’ers. Tijdens deze bedrijfsbezoeken worden naast een kennismaking en rondleiding door uw bedrijf nog een aantal zaken besproken, zoals bedrijfsvoering, duurzaamheid, contact met de gemeente, maatschappelijk verantwoord ondernemen. De bezoeken duren maximaal 90 minuten en vinden in een ontspannen sfeer plaats. Wilt u ook dat wij langskomen? Neem dan contact met de bedrijfsfunctionaris op.

Remco’s mode

Op 19 juni j.l. zijn de wethouder economische zaken Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen op bezoek geweest  bij Remco’s mode in de Kerkstraat in Monnickendam.
De eigenaren Remco en  Liesbeth runnen deze succesvolle modezaak in augustus 2019 al 20 jaar. Klantvriendelijkheid, service en kwaliteit. staan hoog in hun vaandel. Zij kunnen rekenen op een vaste klantenkring uit de hele regio.

Fitnessclub Monnickendam

Op 19 juni j.l. brachten wethouder economie Bas ten have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen een werkbezoek aan Fitnessclub Monnickendam aan de Wilhelminalaan in Monnickendam.
Teamleider Robin Schaaf verzorgde een rondleiding door deze veelzijdige en goed uitgeruste sportschool Laagdrempelig en voor ieder wat wils met aandacht voor gezondheid en fitheid. De Fitnessclub heeft een samenwerking met het zwembad Monnickendam, zodat de leden tegen een reduceert gebruik kunnen maken van de zwemfaciliteiten. Ook zijn de plannen voor een samenwerking met SV Monnickendam bijna voltooid.

Wethouder feliciteert Eterij Bob & Co met hun 5-jarig jubileum

Wethouder Bas ten Have van economische zaken heeft zaterdag 2 februari j.l. een verrassingsbezoek gebracht aan Eterij Bob & Co aan de Haven in Monnickendam.
Bob Buur en Coby Zandvliet vieren dat hun Eterij alweer 5 jaar bestaat en het interieur is vernieuwd. Het hele weekend zijn er verschillende feestelijk activiteiten gehouden.

Werkbezoek aan Carabas goudsmeden

Op 4 oktober 2018 hebben wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen een werkbezoek gebracht aan Ronald Carabas, goudsmid. Samen met zijn vrouw Esther de Boer heeft hij sinds anderhalf jaar een winkel/atelier aan het Zuideinde in Monnickendam. Naast reparaties en restauraties, ontwerpt hij ook sierraden. Ook heeft hij een kleine collectie aan sierraden in de winkel staan.
Ronald is blij dat hij de stap naar een eigen bedrijfsruimte aan het Zuideinde heeft gezet. Niet alleen inwoners van Waterland en omliggende gemeenten weten hem te vinden, ook toeristen lopen nu makkelijk binnen.
Meer info kunt u vinden op www.carabasgoudsmeden.nl

Werkbezoek aan Gezustersj

Op 27 september 2018 hebben wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen een werkbezoek gebracht aan Gezustersj,  kids & ladies fashion van Scarlet en Kristie Janssen. Na korte tijd gezeten te hebben tegenover de Speeltoren, zijn zij nu al bijna een jaar te vinden op het Zuideinde in Monnickendam. De winkel met kinder en dameskleding en baby-artikelen in het middensegment is een mooie aanvulling op het winkelbestand in Monnickendam. Ook te vinden op  www.gezustersj.nl

Werkbezoek aan Zuid Delicatessen

Op 27 september 2018 hebben wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen een werkbezoek gebracht aan Zuid Delicatessen op het Zuideinde in Monnickendam. Eigenaresse Iris Hoek zwaait sinds kort de scepter over deze mooie zaak met Hollandse en buitenlandse kazen, gedroogde worsten, wijnen, noten en diverse Spaanse hamsoorten. Ook te vinden op www.zuiddelicatessen.nl

Zorgboerderij De Eilandstal

Op 5 september is er een bedrijfsbezoek gebracht aan de Zorgboerderij De Eilandstal van Piet en Linda Ebbelaar in Broek in Waterland. Op deze zorgboerderij vinden zorgvragers van Landzijde Amsterdam dagelijks een prettige dagbesteding op de boerderij, in de moestuin en bij de diverse dieren. De professionele en liefdevolle opvang van deze cliënten met een beperking is indrukwekkend. Voor meer informatie www.eilandstal.nl

Evenboer Landbouwmechanisatie

Op 5 september is er een bedrijfsbezoek gebracht aan de smederij en werkplaats van het Landbouwmechanisatiebedrijf Evenboer in Broek in Waterland. Na hun verhuizing is een prachtig bedrijf neergezet aan de Middenweg. De bedrijfsvoering is op dit moment in handen van Peter en Edwin Evenboer. Met een vaste ploeg van medewerkers zorgen zij o.a. dat de steeds meer digitale apparatuur voor de landbouw aan het werk blijft. In de smederij worden imposante bouwwerken gemaakt, o.a. bruggen voor de gemeente Amsterdam. De jobcoach zal hen binnenkort een bezoek brengen om te praten over de inzet van Waterlandse inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor meer informatie www.evenboer.nl

Boerderij Pronk

Wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen hebben op 5 september een bezoek gebracht aan de boerderij van Wim en Frieda Pronk in Broek in Waterland. Deze immense boerderij met 350 koeien is één van de grootste in de gemeente Waterland. In hun melkcarrousel kunnen zij in beperkte tijd hun koeien melken. Een groot probleem voor hun bedrijfsvoering is de beperkte verbinding met het internet. Ook vragen zij aandacht voor veilig verkeer in de agrarische gebieden. Frieda is lid van het bestuur van de LTO groot Waterland.

Opening pin en toiletgebouw parkeerplaats Marken

Op 6 september 2018 is het nieuwe toiletgebouw bij de parkeerplaats Marken geopend. Het pand is volledig energieneutraal en er is veel aandacht besteed aan het interieur.
In dit gebouw is ook een pinautomaat aanwezig. Rabobank Nederland heeft de geldautomaat geleverd en zorgt voor het beheer van deze voorziening. Inmiddels weten zowel bewoners als de vele  bezoekers hun weg naar de geldautomaat goed te vinden.

ZomerOndernemer regio Landelijk Zaanstreek-Waterland

Op 30 augustus 2018 hebben de deelnemers aan de ZomerOndernemer regio Landelijk Zaanstreek-Waterland hun bedrijfsplannen gepresenteerd. In een prettige en veilige omgeving hebben de deelnemers hieraan samen gewerkt.
Dennis Willms uit Monnickendam heeft deze kick-out gewonnen en zal deelnemen aan de landelijke finale. Wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen waren lid van de jury. Zij zijn verheugd dat een Waterlandse deelnemer de winnaar is van deze eerste editie van ZomerOndernemer regio LZW

Bedrijfsbezoek met Ondernemersvereniging bij De Bierderij

Op 6 september 2018 zijn de wethouder Bas ten Have en bedrijfscontactfunctionaris Lucie van Vliet-Berndsen aanwezig geweest bij het bedrijfsbezoek aan de Bierderij op het Galgeriet in Monnickendam.
Naast een korte betoog van de voorzitter was er gelegenheid voor een rondleiding op de Boerderij. Ook heeft Wim Slot, Waterlandse ondernemer van het jaar 2017, zijn destijds ontvangen cheque ter beschikking gesteld aan de stichting Vaarwens. De firma Huiberts uit Katwoude heeft hiervoor nog een extra duit in het zakje gedaan.

De wethouder heeft zich geïntroduceerd bij de leden van de Ondernemersvereniging. Aan iedereen werd input gevraagd voor de te actualiseren Economische Agenda van de gemeente Waterland. Dit zal verder worden uitgewerkt in de komende maanden.