Coronahulp: vraag en aanbod

In deze moeilijke tijden met veel maatregelen vanwege het coronavirus ontstaan ook de mooiste initiatieven voor hulp en ondersteuning. We zetten er een aantal voor u op een rij.

Lokaal

Hoewel veel organisaties niet bij u op bezoek kunnen komen, willen ze wel laten weten dat ze er voor u zijn! Als u behoefte heeft aan ondersteuning vindt u in onderstaand overzicht relevante informatie.

PDF Advertentie maatschappelijke ondersteuning tijdens Coronacrisis

Team Sportservice biedt online activiteiten aan

Jong en oud(ers) sportief 
Veel ‘live’ activiteiten van Team Sportservice kunnen op dit moment niet doorgaan daarom bieden zij online activiteiten aan voor Jong en oud(ers) . Kijk op hun website: jouw.teamsportservice.nl/zaanstreek-waterland.

Of via het YouTube kanaal van Team Sportservice Zaanstreek-Waterland kun je direct aan de slag.

WelzijnWonenPlus Waterland

Vriendschappelijk telefonisch contact:  Via het servicepunt Waterland kunt u aangeven als u regelmatig een vriendschappelijk telefonisch gesprek wilt met een van onze vrijwilligers.

Boodschappen worden nog wel gedaan. Contact wordt hierbij vermeden, alleen telefonisch kunnen de boodschappen doorgegeven worden. De vrijwilliger zet de boodschappen voor de deur neer. Betaling vindt plaats via een machtiging en het is niet mogelijk om contant af te rekenen. Bij het telefonisch doorgeven van de boodschappenlijst wordt dit aan u uitgelegd.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of gebruik maken van deze diensten mail dan naar waterland@welzijnwonenplus.nl of bel op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur naar 0299-650480, WelzijnWonenPlus Waterland, Facebook WelzijnWonenPlus Waterland

Bel Me Graag Register Monnickendam (Facebook)

Bureau Toerisme Laag Holland

Bureau Toerisme Laag Holland (o.a. Edam/Volendam en Waterland) verzamelt alle recreatief gerelateerde initiatieven ontstaan door de maatregelen tegen het coronavirus. Kijk op www.laagholland.com/lokaal. Van lokaal (online) shoppen, adressen voor de meest smaakvolle afhaal- en bezorgmogelijkheden en locaties voor verse streekproducten direct van het land. Waterlanders kunnen hier gemakkelijk vinden waar zij nu terecht kunnen voor hun dagelijkse benodigdheden én tegelijkertijd de lokale ondernemers steunen. Wilt u nieuwe initiatieven aanmelden mail dan naar info@laagholland.com

Markers voor haar Markers

Initiatief om Markers te helpen en de sociale verbondenheid te vergroten 

Facebook voor inwoners Marken voor haar Markers 

Broekers tegen Corona

Dit initiatief van bewoners is opgericht om elkaar door de coronacrisis heen te helpen. Heb je een goed idee of wil je anderen helpen in Broek in Waterland mail naar BroekersTegenCorona@gmail.com. Een onderdeel van het initiatief Broekers tegen Corona is de 'De Broeker Corona Update'. 
Deze Broeker Corona Update maakt filmpjes van alles wat er gaande is in Broek in Waterland tijdens de coronacrisis.
Kijk op Youtube Broeker Corona Update 

Tipsheet van de SMD

De coronacrisis raakt ons allen. Van de horeca ondernemer, tot de buiten spelende kinderen. Wanneer u iemand bent verloren tijdens de coronacrisis
wordt u extra geraakt. Het kan plotseling zijn en daarbij is het ook nog eens zo dat tijdens de coronacrisis u niet traditioneel afscheid kunt nemen. Überhaupt afscheid nemen op een ‘normale’ manier is al beperkt. Door de maatregelen kunnen er veel vragen opkomen omtrent overlijden en rouw. Hoe kan ik afscheid nemen? Hoe kan ik een begrafenis in deze coronacrisis regelen? Waar en bij wie vind ik troost? Met deze flyer van de SMD proberen zij ondersteuning te bieden in deze moeilijke tijd.

PDF Tipsheet Rouwverwerking corona SMD

 

Landelijk

Rode Kruis Ready2help

Netwerk van burgerhulpverleners, bestaat uit ruim 40.000 mensen. Is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze. In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus. Ook om aan te melden als Ready2Helper.
https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/ready2help/

NLvoorelkaar

Grootste landelijke vrijwilligersplatform van Nederland. Komt in actie voor coronahulp. Vraag en aanbod op 1 website.
https://www.nlvoorelkaar.nl/

MIND

Hoe blijft u ook mentaal overeind in deze stressvolle periode? MIND verzamelt tips, adviezen, contacten en initiatieven om deze periode samen door te komen. Onder andere een virtuele huiskamer waar u iedere werkdag van 11.00 tot 16.00 uur terecht kunt met vragen.
https://wijzijnmind.nl/corona

Opvoeden.nl   

Ook als je zelf niet ziek bent, krijgen jij en je gezin te maken met het coronavirus. Er wordt veel over gepraat, evenementen zijn afgelast, horeca is dicht en ook scholen en kinderdagverblijven zijn gesloten. Hoe ga je hier als ouder mee om?
https://www.opvoeden.nl

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud)

Nibud brengt vanwege de coronacrisis een speciale online editie van de Nibud Geldkrant: de Geldkrant-special Minder inkomen. De krant biedt handvatten aan mensen die als gevolg van de corona-uitbraak met een (sterke) daling van hun inkomen hebben te maken.

Beweegtips NOCNSF

In deze tijden van veel thuiswerken en binnen blijven een paar beweegtips van NOCNSF.

Extra handen voor de zorg

In korte tijd zijn er in het hele land initiatieven ontstaan van mensen die tijdens de coronacrisis willen helpen in de zorg. Een coalitie van partijen heeft de handen ineen geslagen om deze initiatieven te bundelen. Via regionale contactpunten van werkgeversorganisaties zal tijdelijke capaciteit met ervaring in de zorg gekoppeld worden aan zorg- en welzijnsorganisaties die daar behoefte aan hebben.
https://www.extrahandenvoordezorg.nl/

Overige informatie

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bekijk haar filmpje over het coronavirus