Communicatieadviseur (32-36 uur per week)

Als Communicatieadviseur ben je de verbindende schakel bij de vele ontwikkelingen in de gemeente Waterland. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van zowel interne en externe communicatie. Je bent de communicatievraagbaak voor het management, de bestuurders en je collega’s. Je brengt expertise in en zet de lijnen uit voor jouw collega’s binnen de taakgroep, zodat alle communicatietaken perfect worden opgepakt.  

Wat ga je doen

Samen met de andere communicatieadviseurs en communicatiemedewerker werk je iedere dag aan de ambities van de gemeente. Samen ben je verantwoordelijk voor de persvoorlichting, interne, externe en online communicatie. Daarnaast geef je communicatieadvies aan het college en onderhoud je contacten met de pers. De collega die wij zoeken kan snel schakelen, heeft politieke voelsprieten en zorgt ervoor dat het lokale overheidsbestuur en de inwoners dichter bij elkaar komen. Een ander onderdeel van jouw takenpakket is crisiscommunicatie. 

Wie ben jij

Je bent een stevige gesprekspartner voor bestuurders, managers, projectleiders en beleidsmedewerkers. Je bent een ambitieuze verbinder, zowel op inhoud als op de relatie, met oog voor detail. Je balanceert met liefde voor het vak als ambtenaar in de politiek-bestuurlijke arena en voelt haarfijn aan waar gevoeligheden zitten en knelpunten ontstaan. Je kent het krachtenveld van (online) media, raad, college en de eigen organisatie. Je bent taalvaardig, beschikt over een goede pen en ook je mondelinge communicatie is uitstekend. Daarnaast ben jij als adviseur ook niet te beroerd om de mouwen op te stropen en met je voeten in de Waterlandse klei te staan. Dit betekent dat je zowel adviserend als meewerkend bezig bent en dat je bereid bent mee te werken aan het vormgeven van onze communicatie en het communicatiever maken van de organisatie.

Wij vragen

-    Je beschikt over een afgeronde hbo/wo opleiding, bij voorkeur richting communicatie;
-    Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur/-medewerker;
-    Ervaring met bovengenoemde werkzaamheden binnen een non-profitorganisatie is een pré;
-    Je bent een stevige gesprekspartner die sociaal sterk is en houdt van netwerken;
-    Je hebt oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en politieke verhoudingen;
-    Je mondelinge en schriftelijke (advies)vaardigheden zijn uitstekend.

Kernwaarden en competenties

In Waterland zijn belangrijke kernwaarden: lef, verbinding, vertrouwen en nieuwsgierigheid. 
Voor deze functie zijn de volgende competenties van belang: bestuur sensitiviteit, creativiteit, overtuigingskracht en netwerken.

Wij bieden

-    Een contract voor een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
-    Een salaris van maximaal € 5.009,- (schaal 10) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Voor een minder ervaren kandidaat is aanstelling in de aanloopschaal (schaal 9) mogelijk;
-    Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto maandsalaris
-    Aandacht voor vitaliteit, bijvoorbeeld door een fietsregeling vanuit het IKB, een vitaliteitsbudget en het organiseren van zaalvoetbal
-    De mogelijkheid tot hybride werken, waarbij je een deel van de week thuis kunt werken
-    Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding
-    Goede ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden
-    Een actieve personeelsvereniging 

Integriteit, diversiteit en inclusiviteit

Onbesproken gedrag is een voorwaarde om bij ons te kunnen werken. Daarom vragen wij jou een integriteitsverklaring te ondertekenen en een verklaring omtrent gedrag te leveren.
Bij de gemeente Waterland staan diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel. Wij streven er naar om onze organisatie een afspiegeling van de samenleving te laten zijn waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen geslacht, etniciteit, geloofsovertuiging, leeftijd et cetera. Wij kijken puur naar je vakmanschap en de optimale match!

Reageren

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief uiterlijk vrijdag 26 mei 2023 naar vacature@waterland.nl. Wie weet, verwelkomen wij jou binnenkort in ons team!

Vragen? 

Natuurlijk kunnen we niet alle informatie kwijt in deze advertentie en heb je mogelijk nog vragen. Voor de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Michelle Roos-Bouman, HR adviseur, op 06 21370545. Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je contact opnemen met Emmy Miedema op 0299 658 585 of Stella Veenstra, Teammanager Realisatie, op (0299) 658 621.