Feestelijke opening brandweerkazerne Broek in Waterland

donderdag, 2 februari 2017

Zaterdag 4 februari 2017 is de nieuwe brandweerkazerne Broek in Waterland officieel geopend. Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon verricht de feestelijke openingshandeling.

Nieuwe kazerne

De oude kazerne aan de Hellingweg was in slechte staat en aan vervanging toe. Voor de bouw van een nieuwe kazerne is de locatie aan de Eilandweg, vlakbij de kruising van de N247, gekozen. Op die manier kan de brandweer snel uitrukken en wordt ook ruimte gemaakt voor ontwikkeling van woningbouw bij de Hellingweg. De nieuwe, moderne kazerne bevat alle nodige technieken voor de brandweer om snel en adequaat te handelen in geval van een noodsituatie. Realisatie van de kazerne heeft weliswaar de nodige hobbels gekend maar het resultaat mag er zijn. Gemeente Waterland en vooral het brandweerkorps van Broek in Waterland zijn ontzettend blij met en trots op de nieuwe kazerne.

Het ontwerp van het pand is van W3 Architecten en Ingenieurs BV uit Broek in Waterland en Lokhorst Bouw en Ontwikkeling uit Velsen-Noord heeft de bouw voor zijn rekening genomen.

Vrijwilligers gezocht

Brandweer Zaanstreek-Waterland zoekt voor deze post en zes andere posten in onze regio nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Meer informatie hierover vindt u op: www.brandweer.nl/zaanstreek-waterland