College ontbindt overeenkomst met aannemer werkzaamheden kademuur Monnickendam

vrijdag, 17 februari 2017

Aannemer H. van Steenwijk voert voor de gemeente Waterland werkzaamheden uit aan de kademuur van de binnenhaven in Monnickendam. Er is een conflict ontstaan tussen de gemeente en de aannemer. Gevolg is dat de werkzaamheden voor de tweede keer door de aannemer zijn stil gelegd. Het college constateert dat een constructieve werkrelatie met deze aannemer niet meer mogelijk is en heeft daarom besloten de overeenkomst met de aannemer te ontbinden.

Ontbinding overeenkomst

Het ontbinden van de overeenkomst is een ongebruikelijke en vérstrekkende maatregel. Portefeuillehouder Laura Bromet: “Omdat de werkzaamheden nu al voor de tweede keer zijn stilgelegd en veel overlast voor de omgeving geeft, hebben wij  er geen vertrouwen meer in dat het tot een goede afronding van de werkzaamheden komt. Verdere hinder willen wij beperken en alles overwegende hebben wij ons dus genoodzaakt gezien om dit besluit te nemen”.

Vervolgtraject

De juridische en financiële aspecten van het ontbinden van de overeenkomst worden op dit moment nader uitgewerkt. Het vervolgtraject is dat de gemeente op basis van de oorspronkelijke aanbesteding in overleg treedt met de eerstvolgende inschrijver. Uitgangspunt is een zo spoedig mogelijke hervatting van de werkzaamheden waarbij de ondernemers, omwonenden en de seizoensgebonden activiteiten rondom de haven van Monnickendam zo min mogelijk overlast ondervinden.

Zodra duidelijk is hoe het vervolgtraject er uit gaat zien, volgt verdere informatie.